Bertas Place

Bertas Place

Detta är Cane Corson Bertas blogg!

Berta heter egentligen Blue Aylas Kalmia i stamtavlan och är född 23/6 2006 på kenneln Blue Aylas. Bertas hemsida hittar du på följande adress: http://cohors.se

Ett Ö land

Arkiv 2007Posted by Berta Monday, September 03 2007 01:32:33

Så har jag varit på det sensommarvackra och karga Öland. Riktigt på "allvar" det här..Blog ImageGivetvis hade husse och matte planerat annat än vila. Typiskt dem faktiskt..hmpff.

Vi drog på en liten utställning i Böda och minsann var den yngre kennelvännen "Milo" där för att kolla in läget och han var väldigt cool, busig och glad. Klart man måste hälsa på den goa lillgrabben smiley (Brås nog på sin far mycket, jättefin var han!)

Blog ImageEn bild säger mer än 1000 ord säger man ju..Blog ImageSen måste jag faktiskt skryta lite. Har ni sett vad jag travar snyggt!Blog ImageÅ publiken följde spänt vad som skedde i utställningsringen. Visst ser det proffsigt ut ;-)Blog ImageFast, det började bra och sen gick det mindre bra. Ja menar....Matte är ju faktiskt riktigt viktig att hålla koll på även om hon varit borta minst en halvtimma och jag hade en stark känsla av att hon var där (vilket hon var, gömd bakom ett tält) så att stå still och se stilig ut var inte lätt denna dag.

Domaren som efter ca 4 timmars väntan lagt ner hela sin israeliska själ i mindre knähundar verkade dessutom inte riktigt gilla min ras. Jag skulle visa tänderna själv(!) och så fick husse hålla om min hals när hon klämde och kände på mig (!!). Men herregud, trodde hon att jag var ett monster eller så? Nåväl bedömningen var väl korrekt (KV2) men hon kunde faktiskt kosta på sig att säga några vänliga ord istället för att vifta mig ur ringen som "otränad showhund". Förmodligen var tanten trött efter att ha stirrat länge och väl på alla dessa häringa gräshopporna till småhundar (som faktiskt var ganska söta och också kunde trava stilfullt).

Dagens kritik summeras bäst så här:

"A rather big bitch..." bla bla bla och så lite rättvist om min nos å så.

Hmm, husse muttrade också något om bi**h efter prövningen men verkar lycklig att vi inte blev diskade den här gången heller... Det är av prövningarna man blir vis heter det ju och så träffar vi många snygga hundar och trevliga hundägare vilket trots allt är den största behållningen.

Nåväl, efter prövningarna fick jag tillbaka min välförtjänta frihet som Corso, en gårdshund med ett jäkla klös, på det vackra och för eftermiddagen mycket soliga allvaret.

Blog ImageEn promenad på kalkstensklipporna gör gott för både 2 och 4 fotingar smileyBlog ImageSvalka tassarna efter dagens låååånga stående( läs väntande) är också skönt.Blog ImageYiiihaaa, Corso tokrace på klippstranden. Yippie, ja e fri smiley (inga får eller kossor i närheten)Blog ImageBlog Image

Å ganska vacker..Blog Image

Å nöjd när jag gnager på ett fossil i sten tillsammans med min harmoniska flock lyckligt leende i den ljuva sensommarvinden vid en karg kalkstensstrand långt långt bort i Sverige.Blog Image

Jag finns, jag kan, jag törs och jag kommer alltid tillbaka smiley

/Berta med flock

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Susanne Thursday, September 06 2007 13:14:18

Vilken kärring till domare då! Tydligt att folk inte har vett att uppskatta en tjusig dam som Berta!
Kram

Posted by Klas Tuesday, September 04 2007 22:30:45

Anna & Milo: Jättekul att träffa er också! Skicka gärna ett PM med er mailadress så sänder vi lite fler bilder på Berta och Milo.

Anki m.fl. : Tack!

Pia: Berta ler förnöjt och tror fortfarande hon är vackrast och bäst vilket vi då också tycker att hon är ;) Har för övrigt varit som en gudinna i lydnad de sista dagarna vilket stärker vår teori om att tillit och förtroende byggs på det vi gör med vår hund och att tryggheten alltid finns kvar härhemma tillsammans med oss. Underbara Berta... :)

Posted by Pia Monday, September 03 2007 22:32:02

Hejsan på er. Vad fina bilder, och Berta ;) bry dig inte om domaren, du är världsbäst oavsett vad hon sade :) Pupp pårej från mormor.

Posted by Anki, Jocke & Emma Monday, September 03 2007 17:05:43

Trevligt att läsa vad ni har gjort. Ni har visst haft det härligt därborta på ön i östern. Roligt att ni träffade Milo & Anna. Berta är en snygg dam oavsett vad domarna säger! Ha det!

Posted by Anna & Milo Monday, September 03 2007 10:48:58

Hihi..så det lyckades bli lite bilder ändå. Det var jättekul att träffa er och er fina tjej. Det lär väl bli fler gånger hoppas jag.