Ankparadiset

Ankparadiset

2007-07-23

AnkdagbokenPosted by Myskis Wed, July 23, 2008 01:50:53

Full fart i ankparadiset, här händer det grejer mest hela tiden.

Ällingarna från juni kullen är nästan 6 veckor nu och de finfina men glupska och växer så det knakar. Som läget är kommer en del av dem få ett nytt hem inom kort och det känns bra då vi behöver plats för nästa kull från vår favoritanka "Mysan".

Sen har vå jättefina silvervita hona fått flytta till ett nytt paradis i Falkenbergstrakten. Vi har ju sannolikt ällingar från henne och behöver plats varför det känns ok även om det var lite tomt innan vår nya Drake flyttade hit.

Ägghögen som silverhonan påbörjat lite halvhjärtad ruvning av blev inte grann att skåda i den allmänna villvervalla det blivit i ankhuset sedan ällingarna numera går och lägger sig för natten i detta. Rumsrena är de ju inte så jag har förståelse för honan som valde att avsluta det arbete som försiktigt påbörjats och äggen fick kastas den här gången.

Men roligast av allt är ändå för nya fina drake som hämtats från Ljungby trakten. Bilder på honom hittar ni under rubriken "Ankfakta". Sicken snygging han är och vad bra han passar ihop med vår bruna hona som kuttrar som aldrig för.

Fast han blir inte ensam herre på täppan då vi på kort sikt skalla spara 2 drakar från nuvarande ällingkull och tanken är då att minst en av dessa skall få växa upp och bli en god ersättare för sin far som den jäkla grävlingen tog häromveckan.

Besök från rovdjur har vi som tur är inte haft några problem med sedan sist. Vet inte om det är staketet som är tätt nu eller om det är för att ankorna går in och sover på kvällarna men skönt är det i vart fall.