Ankparadiset

Ankparadiset

2008-07-12

AnkdagbokenPosted by Myskis Sun, July 13, 2008 17:19:58

Vi är så fruktansvärt ledsna då vi har haft rovdjursbesök, sannolikt grävling, och de tog vår fina drake från jordelivet och en hona som försvarade ällingar strök med av chock eller skada. Husse har skrivit några ord om incidenten i deras minnesrunor under rubriken "Ankor vi minns" och orkar inte skriva mycket mer just nu om detta då tårarna bara trillar.

Med anledning av incidenten har ett omfattande arbete pågått nu i helgen med att förstärka vår gedigna inhägnad till ankparadiset. Vi hoppas att detta skall stoppa dem så inte fler ankor dör eller försvinner och vår hund skall minsann få vakta mer än hon brukar tills vi ser hur det går.

Klen tröst i alla bedrövelse är att våra underbara ällingar klarade sig tillsammans med fyra vuxna myskhonor. Drakens gener kommer att leva vidare då minst en avsmåkillarna skall få växa upp och bli ny herre för vår flock.

Lite bilder på de fina myskällingarna ca 4 veckor gamla och det skall bli väldigt spännande att se vilken färg de får då de är väldigt ljusgrå många just nu utöver de tre som blir vita med svart eller grå hätta.Blog Image

Bilden ovan från dagen innan massakern. Honan längst ner till höger samt hanen längst bort i bild finns inte i flocken längre. Vi saknar dem mycket.

För ällingarna går dock livet vidare (bilderna nedan)Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Dagen efter incidenten ligger ällingarna lite oroligt med sin andra adoptivmamma och en annan myskhona som klarade sig men de repade sig fort trots allt.Blog Image