Ankparadiset

Ankparadiset

En veckorapport (vecka 21)

AnkdagbokenPosted by Myskis Sat, June 05, 2010 13:40:56

Tiden rusar iväg och nu känns det äntligen som det är sommar på riktigt.

Perfekta förhållanden för myskankorna och det är minst sagt full aktivitet i Ankparadiset. Fast det är ju egentligen ganska lugnt då flera honor ligger och ruvar.

Vår fina svarta Cayrina ruvar nu stadigt sedan ett antal dagar tillbaka.

Ytterligare 2 myskhonor har ruvat en något längre tid och redan till nästa helg beräknas dessa kullarna attkläckas. Skall inte skvallra för mycket om vad som förväntas men jag har väldiga förväntningar på vår blå honas ällingkull då avelskombinationen är högintressant.

A-kullen (2 blå ällingar) växer stadigt och går numera fritt från sin myskamma i vårt nya ankhäng. Troligtvis kommer en eller båda att flytta inom kort då vi behöver mer plats för de nyare kullarna.

B-kullen (en älling) Ällingen "Tuff" som vi kallar den är nog en av de sötaste ällingar vi har haft någonsin. Pigg och alert men ändå cool med en utstrålning som få.

Tuff Ca 3 veckor gammal

Kolla ögonen!

Sen har vi den fantastiska C-kullen(Faiogeno-kullen) som idag är ganska exakt en vecka gamla. En av ällingarna visade sig mycket vekare än de andra och dog tyvärr redan första dygnet efter kläckning så nu är det bara 10 kvar. Fast de 10 är å andra sidan hur pigga och friska som helst och tur är väl det då de är mycket ovanliga.

Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet.

En övervakad premiärpromenad utanför det skyddade ällinghägnet.

Att leta mat är det första man som älling får lära sig av sin myskmamma

Till sist en bild på stilige Bob som har urtråkigt just nu då alla hans 3 myskhonor ligger och ruvar. Fast ni må tro att det blir fart på honom när någon av de hårt ruvande honorna försöker ta sig en paus i ruvandet och pusta ut en smula.

Det var allt för den här gången!

/Husse