Ankparadiset

Ankparadiset

En hektisk vår!

AnkdagbokenPosted by Myskis Sun, May 16, 2010 16:55:59

Bloggen lever!

Efter en brutal men otroligt vacker vinter har det varit fullt upp i Ankparadiset med att återställa miljön efter köldens alla prövningar. Vilket slit det har varit men nu är allt fint igen.

Precis när man reparerat miljön har det varit fullt upp med att fixa nya mindre inhägnader för de olika avelsgrupperna samt få ihop rätt ankor tillsammans. Lite fiffig som jag ibland kan vara har allt arrangerats för att kunna användas långsiktigt så att jag slipper göra om allt varje år. Det största tillskottet i vårens förberedelser är ett helt nytt större staketomgärdat friliggande hägn som skall bli sommaryta för växande myskankor!

Sen blir det inte alltid som man tänkt sig då 2 myskhonor la sig och ruvade alldeles för tidigt men jag lät dem hållas med sina 2-3 ägg var då det blev lugnast så.

Kullarna från dessa är inga avelskullar men ällingarna är väldigt söta ändå och presenteras i egna inlägg.

Nu när jag ändå är i farten så kan jag meddela att jag passat på att uppdatera sidorna i den här här bloggen, då bl.a. presentationen av våra myskankor med lite nya bilder. På allmän begäran skall jag ta mig i kragen och försöka uppdatera sidan mer frekvent framöver då det är spännande att följa utvecklingen framöver.

Avslutar detta inlägg med lite blandade nulägesbilder från Ankparadiset.

Nu håller vi tummarna att värmen kommer snart och att sommaren blir fin!

Andy och Andi bildar avelspar för en förväntad Sepia kull.

Det fungerade bra så långt och Andi ligger sedan en tid och ruvar på en hög ägg. Beräknad kläckning i slutet av maj månad och det är spännande värre att vänta.

Nästa avelsgrupp består av 3 honor tillsammans med Bob(Blå tvärrandig drake). Stjärnparet är vår blå Pandora(Blå hona med anlag för tvärrandigt) tillsammans med Bob och troligtvis är det den kullen som har störst chans att ge riktigt intressant avkomma. Pandora ruvar sedan en tid tillbaka och kläckning är beräknad i mitten av juni månad.

Nästa dam valde ett lite udda ställe att ruva på (i en kattlåda) men nu ligger hon så fint på en mindre hög av ägg. Detta är en testkull för att kolla om Bob bär anlag för Sepia. Måtte inte skator/kråkor sno hennes ägg för hon ligger lite väl utsatt men protesterar om jag försöker täcka för lådan med en skiva.

Sista paret ut i denna grupp är Bob ihop med Cayrina. De har fattat tycke för varandra nu när de andra två ligger och ruvar på sina ägg och nya ägg räknas in var dag. Jättespännande att se utfallet av den här parningen.

Sammanfattningsvis skall ni veta att det är en hel del pyssel att hålla koll på vems ägg som är vems när man har flera myskhonor i samma grupp. Med lite manövrar har jag i vart fall lyckats hålla iordning på detta men med viss försening för dessa kullarna..

/Husse