Ankparadiset

Ankparadiset

Utflyttade och inflyttade

AnkdagbokenPosted by Myskis Wed, December 02, 2009 22:56:26

Tiden rusar iväg och den underbara sommaren har övergått till en synnerligen mörk och rejält blöt höstvinter. Men livet i Ankparadiset går vidare!

Nu har relativt många av våra myskankor flyttat till nya hem och det känns bra även om jag önskat att alla kunde stanna. Men det är ju inte realistiskt och en stor tröst är att de utflyttade fått riktigt fina nya hemvister hos djurälskande och väldigt sympatiska människor. Känns riktigt bra!

Men Ankparadiset har även fått in en del nytt avelsblod i form av tre väldigt speciella myskhonor. Är verkligen glad för dessa och de har en självklar plats i kommande avel.

Prez av nykomlingarna:

*Cayrina* En näst intill vildfärgad myskhona som är avkomma från den finaste draken jag någonsin sett live i Sverige (RIP). Tycker väldigt mycket om henne!

*Andi* Lite oväntat fick jag möjligheten att köpa den här härligt ljusbruna(Sepia?) färgade myskhonan tillsammans med en fin syster. Känns klockren som partner till vår ljusbruna drake "Andy" säsongen 2010 och det skall bli väldigt spännande att se avkomman från dem.*Mokka* Syster till Andi ovan med samma ljusbruna ton men med mer vitt.Hehe, det lär nog bli en hel del ljusbruna ällingar 2010!

Kan inte blogga utan att kort nämna den fantastiska C-kullen från i år. De tvärrandiga är så otroligt fina och spännande på alla sätt och vis och alla ällingarna från kullen har blivit så otroligt fina. Lite uppdaterade bilder följer...

*Blå tvärrandig drake* Han är numera inte särskilt tvärrandig men har en väldigt speciell ljust skimrande blå grundton samt en tilltagande kopparbrun ton på bröstet. Att han dessutom beter sig som en riktig alfadrake och har allas respekt gör inte saken sämre. Dessutom könsmogen och passande nog redan förtjust i tilltänkt avelspartner som lär ge en otroligt intressant avkomma 2010.

En mörkfärgad syster från C-kullen(har 4 st som ser nästa likadan ut!)

Å till sist de två tvärrandiga honorna som slår med mig häpnad mest varje dag. Det kopparbruna på deras bröst blir mer och mer påtagligt och de lyser som "gudankor" precis som sin blå bror.

Åh underbara ankor! Till våren kommer det att hända grejer smiley

Avslutar med en fin bild på vår ljusbruna drake "Andy" som numera har fått ganska mycket vita inslag men är otroligt fin ändå.

/Husse