Ankparadiset

Ankparadiset

En dag i ankparadiset

AnkdagbokenPosted by Myskis Sun, May 11, 2008 17:06:46

Välkommen till bloggen om våra myskankor i Ankparadiset!

Då och då kommer lite uppdaterad information om våra fina myskisar då det händer en hel del nu så här i början av sommaren. Vår drake (vi har bara en just nu) gör verkligen sin plikt och en del av våra myskhonor (6 st för tillfället) gör sitt jobb på ett utmärkt vis.

Fredagen den 13/6 kläcktes den första ällingkullen i Ankparadiset!

Blog Image

Ällingarna är ursöta och det blev 12 st pigga och busiga rackare den här gången. Mer bilder och information under rubriken "Säljes/Köpes".

Sen har vi minst 3 st andra myskhonor som värper ägg just nu i olika reden, ett utomhus och ett inne i Ankhuset. Vi försöker hålla nere äggmängden genom att plocka undan en del då det inte får bli för många ällingar framöver å sedan är ju dessutom äggen goda och mycket användbara vid bak och matlagning.

Men lite hobbyavel blir det allt och det finns en grov plan för vilka honor som skall få ruva fram ällingar framöver. Lite beroende på utfall kommer flocken sannolikt att förändras med tiden men mer om detta längre fram.

Är du intresserad av att köpa myskankor går det bra att ta kontakta oss via e-post myskis@cohors.se eller telefon 0702-385403. Vi finns ca 2 mil söder om Göteborg i Lindome. Uppdaterad säljinformation finns alltid under rubriken Säljes/Köpes.

Dags att kolla in ällingarna igen för de är verkligen otroligt söta och roliga att titta på. Å sen skall det bli spännande om någon av våra myskankshonor lägger sig på en av de två andra högarna för där vet jag att det ligger extra "spännande" ägg med anledning av vår hobbyavel i Ankparadiset.

/K.