Ankparadiset

Ankparadiset

C-Kullen

AnkdagbokenPosted by Myskis Sun, July 19, 2009 17:20:47

Vår C-Kull är väldigt speciell! Kläckt 2009-06-14(16 st) - 2000-06-15(1 st)

Vi visste att det skulle bli en intressant avkomma från vår ljusbruna drake "Andy" och vår jättefina blå hona "Pandora", men det blev bättre än så. Pandora fick ruva helt ostört när hon lagt sig på ägghögen och ruvade på den 35-36 dagen ut 17 st ägg (samtliga) med helt fantastiskt fina ällingar.

3 av ällingar var helt gula med svart näbb och lite färg på stjärfjädrarna och dessa hade vi inte alls räknat med. Efter lite efterforskningar har vi nu kunskap om att de är så kallade "barred" (tvärrandiga) myskankor som är och blir väldigt speciella i färgen. Mönstret är väldigt sällsynt i Sverige men förekommer då och då.Mönstret bärs därmed rent genetiskt av både Pandora och Andy. Detta kan förklara varför Andy är så ovanligt ljust brun då det kan vara ett resultat av mönstret "Barred". Erinrar mig att han var helt gul som älling i sin kull så det verkar ju stämma bra.

De andra i kullen består av 6 st ljust blåbruna(Lilac?) som ser ut att bli enormt fina och 8 st ällingar som jag inte riktigt får grepp om ännu. Samtliga ällingar var mer vita än gula som pyttesmå och det brukar vara ett tecken på bruna nyanser. Fast de 8 mörka har nästa sett ut som svarta ällingar, fast ändå inte då de skiljer sig från en svartvit älling i annan kul genom att ha en rödbrun nyans. Törs inte gissa färgen på dem ännu men de ser ut att bli väldigt fina i någon mörk nyans.