Ankparadiset

Ankparadiset

A-kullen

AnkdagbokenPosted by Myskis Sun, July 19, 2009 16:56:52

Tänkte presentera årets kullar och börjar med den supertidiga aprilkullen som mycket förnämligt ruvandes fram av vår vita "lavenderhona".De ruvades i ett litet ruvhus utan värmekälla i snö, regn och enda ner till 6 minusgrader innan 9 st underbara ällingar såg dagens ljus. Vår tillfälliga inhägnad runt ruvhuset var inte tillräckligt bra och ruvmamman lyckades ta sig ut ganska omgående. Ällingarna ville givetvis följa sin ankmamma men var inte lika duktiga på att rymma ut så jag såg ingen annan lösning än att släppa ut dem. Kändes jättebra att se dem ansluta till sin ruvmamma och allt var frid och fröjd. ICKE, några timmars frånvaro från husse och alla ällingarna var puts väck. Usch så bittertsmiley

Med lite eftertanke och analys har vi konstaterat att de med största sannolikhet blivit offer för en trutflock som dykt upp här i år. Det fanns dessutom nästan ingen grön vegetation när de kläcktes så förmodligen syntes de väl från luften och kunde inte gömma sig. Myskmammor brukar vara duktiga på att försvara sina ällingar men en flock trutar rår de inte på.

Man blir vis av erfarenhet och efter detta håller vi alla ällingar under nättak de första 2 veckorna så att de får växa till sig lite innan de släpps ut i den tuffa verkligheten.