Ankparadiset

Ankparadiset

2009-02-08

AnkdagbokenPosted by Myskis Sun, February 08, 2009 23:54:22

Flocken har reducerats men också fått en läcker nykomling..

Under vintern fick vi tummen ur och satte in en annons på ankor då flocken varit lite i största laget. Något förvånande var efterfrågan större än förväntat mitt i vintern och vi sålde alla myskankor som vi planerat + några till. Blev faktiskt ganska tomt efter detta med bara 9 ankor i Ankparadiset.

Efter förändringarna kom flocken att harmoniseras väl med 3 drakar och 6 myskor men sen fick husse en knäpp när en stor favorit dök upp till försäljning.

Välkommen Andy till Ankparadiset! Det blev en lång bilresa ända ner till Blekinge men du är väl värd denna resa då du redan är en stor favorit i flocken.

Stort Tack till Kicki i Blekinge för att vi fick köpa honom!

Flockens sammansättning har därför satts på nya prov och nu märker vi att det blir svårt med fyra drakar framöver. Avelsstrategin är att jobba vidare med "Andy" och vår blå kille "Jacko" i olika kombinationer med våra fina myskor. Därmed har "Bruno" (som är jättesnygg) samt nummer 17 (också väldigt fin) kommit att bli övertaliga. Vi får se om det finns något nytt varmhjärtat hem för dem och skulle det krisa sig får vi försöka behålla åtminstone en av dem ett tag till.

Till sist fick husse en liten glädjechock i lördags när han fann årets första ägg i ett litet rede. Dagen efter fanns ytterligare ett ägg och det är helt klart en av våra blå myskor som har tjuvstartat säsongen. Vi får se hur det blir med detta framöver, spännande är det allt.

Stressen och längtan inför den stundande våren gör sig påmind och det pågår febril tankeverksamhet när det gäller sektionering, ruvhus och mycket annat här i ankparadiset. Husse stressar men våra myskankor myser i de få solstrålar som tittar fram då och då och tar sig ett dopp i poolen när de känner för detta.

Livet som myskanka måste vara fantastiskt när det är som bäst smiley